Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Турнето на Бароковия оркестър на Европейския съюз завърши в България

Наричат Бароковият оркестър на Европейския съюз консерватория за осъвършенстване на млади таланти. От създаването си през 1985 година този състав изнася концерти в над 100 държави. Част от тях са в такива горещи точки на света като ивицата Газа, Рамала,..

публикувано на 02.12.09 в 14:23
Квартет

„Аве Мария” – съвместен албум на квартет „Еолина” и Антония Раднева

През 2009-а квартет „Еолина”отбелязва 40 години от създаването на този нетрадиционен състав, извоювал трайно място в музикалния ни живот. Арфистката Весела Желева – един от основателите на квартета и негов постоянен член през тези четири десетилетия..

публикувано на 02.12.09 в 11:23

“Nasecomix” с нов албум

“Nasecomix” е от новото поколение български формации, които удивляват с нови и нови музикални експерименти – авангардни текстове и провокативен саунд, наситен с различни компютърни семпли. Групата доби популярност покрай спечелилия много международни..

публикувано на 02.12.09 в 11:11