Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

P.I.F. с концерт на „Аполония“ в памет на Димо

Група P. I. F.
Снимка: apollonia.bg

„Дуел“ е песен от „P.I.F. 5“ – петия албум на едноименната група. „Дуел“ е част и от сборния албум, който подготвиха Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас). Направиха го, след като едва 45-годишен си отиде Димо Стоянов – четвъртият от групата, фронтмен и основател на P.I.F., който не успя да се пребори с Covid-19. Тримата са готови и със студийния „P.I.F. 6“, в който са последните песни, записани от Димо.

На 2 септември, в рамките на Празници на изкуствата „Аполония“, известни български поп и рок изпълнители ще изнесат концерт в памет на обичания музикант. Сравнително скоро беше публикуван и клипът на „Дуел“, записан преди четири години, но завършен през последните месеци.

“Би ли приел този дуел, но не за чест, а е за живот…“

„И дуелът започва… Кой ще спечели? Или животът, или смъртта“ – е рефренът, който се повтаря в песента. Музика и текст – Димо Стоянов.


Редактор: Албена Безовска

Още от категорията

Бог се роди, Коледо

  Християнският свят празнува Коледа. Камбаните бият за рождението на Спасителя. Към пожеланията за благополучие, любов и доброта, прибавяме в този час нашата музика. В концерта “Бог се роди, Коледо” звучат изпълнения на детските вокални групи..

публикувано на 10.12.09 в 13:29

Българска музикална култура по света

За камерна формация „Te Deum Adoramus” 2009 година бе успешна. Освен изяви в България, сред които концертът „Глас и джаз“ в рамките на фестивала „Софийски музикални седмици”, съставът и диригентката му Теодора Димитрова направиха концертно турне в Белгия и..

публикувано на 10.12.09 в 12:53
Биг бендът на БНР репетира в студио 1 на Радиото.

Концерт на Биг бенда на БНР по повод 75-годишнината на Радиото

По традиция, всяка година в навечерието на Коледа, Биг бендът на БНР поднася на публиката интересна програма. Този път към традиционните празнични поводи се прибави още един – 75-ата годишнина на БНР. На 5 декември оркестърът, дирижиран от Ангел..

публикувано на 08.12.09 в 14:03