Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневен фолклорен празник започва в Китен

Снимка: архив

Дефиле на всички участници ще даде началото на Петата национална фолклорна среща „Китен и приятели“ в южното крайморско градче. Очаква се на сцената в Морския парк, в дните от 4 до 6 септември, да се изявят над 46 фолклорни певчески групи, танцови състави, както и повече от 90 индивидуални изпълнители от цялата страна. Радио България ще подготви любопитен репортаж с най-интересното от фолклорния празник в Китен.

Съставил: Елена Каркаланова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Два дни в Априлци празнуват сланината и греяната ракия

Празникът на сланината и греяната ракия събра в планинския град Априлци хиляди гости от цялата страна. “ Тези два дни ще бъде пълно с песни и танци, греяна ракия, препечена сланинка. Празникът е повод хората да видят каква невероятна природа имаме и..

публикувано на 24.02.24 в 16:42
Снимка: НЧ „Христо Ботев-1894“, с. Гостилица

В село Гостилица пресъздават обичая "Ялова понуда“

Ден след празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан, в Дряновското село Гостилица самодейците от местното читалище пресъздават народния обичай "Ялова понуда". Празникът е наситен е с много зрелищност и изненади и е посветен на раждаемостта.  Жените..

публикувано на 15.02.24 в 07:30
Снимка: НЧ „Съединение 1923” с. Бърдарски геран

Банатските българи канят всички на традиционно карнавално шествие

Най-големият пролетен празник, който връща по родните места банатските българи и в Румъния, и Сърбия, и в българското село Бърдарски геран се нарича Фършанги (названието  идва от унгарската дума Farsang и немската Fasching и означава "карнавал"). Това..

публикувано на 09.02.24 в 10:25