Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев вероятно ще насрочи президентския и парламентарния вот на една дата

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев обяви, че ще търси “рационално решение” за провеждането на избори 2 в 1. “Неведнъж заявих, че смесването на парламентарни с президентски избори е против духа на Конституцията и разграничаването на отговорностите между две от институциите, но трябва да отчитаме факта, че кризата се задълбочава”, коментира той при посещението си във Военномедицинската академия, където беше открит тренировъчен център. Държавният глава не посочи дата за разпускането на 46-ото Народно събрание, подчертавайки, че на дневен ред стои актуализацията на бюджета. Той каза още, че в момента не мисли за състава на следващия служебен кабинет, тъй като настоящият има още какво да свърши.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14