Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Председателят на бюджетната комисия в НС поиска нови концесионни такси

Любомир Каримански
Снимка: pp-itn.bg

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от “Има такъв народ” Любомир Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори. "Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата, обоснова се той пред БНР. По думите му, канадската фирма "Дънди прешъс металс" е добила и изнесла 12 200 кг злато за над 1,2 млрд. лв. при концесионна такса от 1%.

Служебният финансов министър Асен Василев също вече намекна за промяна в концесионните такси, тъй като “не е нормално общият приход в държавата от тях за добив на суровини, плажове и др. да бъде едва около 100 млн. лв. годишно”.

Още от категорията

Жилищният пазар – печелившият в пандемията

Партерен апартамент с тераса-двор, жилище в затворен комплекс с уютен собствен двор или апартамент с голяма тераса и разкошна гледка. Такава тенденция в предпочитанията на изморения от пандемията и жадуващ за релакс българин показва анализ на..

публикувано на 18.11.21 в 09:35

Връчиха наградите на Баварското представителство в България

Бавария е сред трите германски федерални провинции с най-много инвестиции в България и с най-висок дял в двустранния стокообмен. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева при връчването на годишните награди на Баварското представителство в..

публикувано на 17.11.21 в 16:35

Българската икономика на фона на инфлация, коронавирус, избори и очаквания за растеж

Тези дни бяха публикувани есенната икономическа прогноза на Европейската комисия и средносрочната макроикономическа тригодишна рамка на българското финансово министерство. В Брюксел очакват страната ни да отбележи ръст на БВП от 3.8% за тази..

публикувано на 16.11.21 в 10:41
Подкасти от БНР