Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Председателят на бюджетната комисия в НС поиска нови концесионни такси

Любомир Каримански
Снимка: pp-itn.bg

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от “Има такъв народ” Любомир Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори. "Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата, обоснова се той пред БНР. По думите му, канадската фирма "Дънди прешъс металс" е добила и изнесла 12 200 кг злато за над 1,2 млрд. лв. при концесионна такса от 1%.

Служебният финансов министър Асен Василев също вече намекна за промяна в концесионните такси, тъй като “не е нормално общият приход в държавата от тях за добив на суровини, плажове и др. да бъде едва около 100 млн. лв. годишно”.

Още от категорията

Заради ниската ваксинация ЕБВР понижи прогнозата си за България

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) прогнозира, че икономиката на България ще нарасне с 4,2% през 2021 г., компенсирайки спада с 4,2% през 2020 г. Това е понижение спрямо юнската оценка на ЕБВР, според която до декември т.г. БВП на..

публикувано на 04.11.21 в 11:19

Индийски инвеститори с интерес към българския пазар

Традиционно приятелските и стабилни отношения между България и Индия, сходството и близостта на позициите по широк кръг международни въпроси и инициативи бяха в центъра на срещата между българския външен министър Светлан Стоев и посланика на Индия..

публикувано на 02.11.21 в 16:45

Северозападът остава все така беден въпреки помощите от Европа

Северозападна България остава най-бедния район в Европа въпреки отпуснатите половин милиард лева по програмата “Иновации и конкурентноспособност”, става ясно от анализ на икономическото министерство за ефективността на оперативната програма. В..

публикувано на 02.11.21 в 12:14
Подкасти от БНР