Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти

Снимка: БГНЕС

Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България”. Така финансовият министър Асен Василев коментира пред БНР предположенията, че заедно с министъра на икономиката Кирил Петков ще направи партия. Той добави, че докато е част от служебния кабинет, няма да участва в политически проекти и след това ще помисли какво иска да прави. “Единственият ми фокус сега е да мине актуализацията на бюджета, за да оставим държавата със стабилни финанси", каза още Асен Василев. По думите му, според актуализираната прогноза на приходите от юли и август се очакват допълнителни 200 млн. лв. над бюджетната рамка, представена в парламента. Тези средства би трябвало да стигнат, за да се удовлетворят исканията на различните групи, смята министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Молдова ще си сътрудничат в областта на земеделието

Проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на земеделието и храните между Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието и хранително-вкусовата промишленост на Молдова одобри..

публикувано на 06.03.24 в 14:51

Пазарът на труда в България: едните не предлагат, другите не търсят

Състоянието на българския трудов пазар към края на 2023 г. сочи тенденция към стагнация. Такъв е изводът от анализа на Института за пазарна икономика. От средата на 2021 г. коефициентът на безработица се задържа в диапазона 4-5,5%, който е по-нисък дори в..

публикувано на 02.03.24 в 10:36

Германска компания за автомобилни части инвестира в плевенско предприятие

Германската компания "Кайзер Аутомотив" ще инвестира в предприятие за производство на автомобилни части в Плевен, информира сайтът Инвестор. Размерът на вложението не се съобщава, но се очаква предприятието да заработи още тази година на площ над 5200..

публикувано на 02.03.24 в 10:10