Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два златни медала за България на европейското по гребане за младежи

Емил Нейков
Снимка: bgswim.com

Емил Нейков спечели титлата в дисциплината скиф на европейското първенство по гребане за младежи до 23 години в Крушвица, Полша. Синът на олимпийската шампионка Румяна Нейкова успя да навакса изоставането и от четвъртото място във втората половина на отсечката финишира с 2 секунди преднина.

Друг българин – Лазар Пенев, също се окичи със златен медал на скиф лека категория. За него това е втори сериозен успех през сезона, след като взе бронз в същата дисципина и на световното първенство за младежи в Чехия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктория Томова

Виктория Томова победи бивша шампионка от Австралия оупън

Виктория Томова извоюва престижна победа на тенис турнира от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс. В първия кръг тя се наложи с 6:4, 7:6 (5) над състезаващата се за САЩ рускиня София Кенин, която е шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020..

публикувано на 09.03.24 в 10:47

Турнирът "Дан Колов - Никола Петров“ събира борци от 23 страни

От 7 до 10 март в столичната зала "Асикс Арена" ще се проведе 61-то издание на Международния турнир по борба "Дан Колов - Никола Петров“. В надпреварата ще се включат близо 200 състезатели от 23 държави, сред които и призьори от големи..

публикувано на 07.03.24 в 06:15
Женският национален отбор по шахмат

Първа среща за обединение на родния шахмат

По инициатива на спортния министър Димитър Илиев днес ще се проведе работна среща с представители на Българската федерация по шахмат 2022 и Българската спортна федерация по шахмат. Целта е да се потърси решение за обединение на родния шахмат, за да..

публикувано на 05.03.24 в 06:00