Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Митева: 46-ият парламент не стана пример за единение

Снимка: БГНЕС

В приветствието си по повод днешния Ден на Съединението парламентарният председател Ива Митева отбелязва, че за осъществяването на големите каузи са нужни единство и сплотеност, съобщиха от пресцентъра на НС. „За съжаление, 46-ото Народно събрание не стана пример за единение в името на намирането на важните за страната решения“, заявява тя. Ива Митева обаче изразява надеждата, че политическите сили са извлекли нужните си поуки и ще бъдат по-конструктивни и диалогични в следващия парламент, за да не разочароват за пореден път българските граждани.

Служебният премиер Стефан Янев също отправи приветствие по повод днешния празничен ден. “Трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България”, пожелава той. Според министър-председателя силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Затова и днес, когато сме изправени пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот, изтъква Стефан Янев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05
Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48