Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са произнесените пред следващия главен прокурор

Снимка: БГНЕС

“Единствените думи на Бойко Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията на бившия премиер, че е разделил нацията и не пази нейното достойнство. Според държавния глава трябва да излекуваме комплексите си за политическа обреченост, защото Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели

Румен Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне парламента. “Първо трябва да се актуализира бюджетът – не може да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, изтъкна той. През тази седмица президентът ще покани членове на ЦИК, за да се увери, че едновременното провеждане на президентските и парламентарните избори няма да компрометира вота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Колаж: БГНЕС

Българската политическа сага в превод за чужденци

Договорената преди 9 месеца размяна на премиер и вицепремиер на върха на държавата, може би е пред провал. Т.нар. ротация между Николай Денков и Мария Габриел трябваше да се състои още на 6 март, но твърде късно започналите преговори между двете..

публикувано на 21.03.24 в 11:15
„Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя след изказаното и от двете страни” – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Извинение е пътят към продължаване на преговорите за българско правителство

България извървява сложен политически момент, в който трябва да се осъществи първата в историята ни ротация в управлението, договорена преди 9 месеца при съставянето на кабинета, начело с Николай Денков. Вчера, 19 март, представителят на първата..

публикувано на 20.03.24 в 11:10

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31