Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са произнесените пред следващия главен прокурор

Снимка: БГНЕС

“Единствените думи на Бойко Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията на бившия премиер, че е разделил нацията и не пази нейното достойнство. Според държавния глава трябва да излекуваме комплексите си за политическа обреченост, защото Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели

Румен Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне парламента. “Първо трябва да се актуализира бюджетът – не може да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, изтъкна той. През тази седмица президентът ще покани членове на ЦИК, за да се увери, че едновременното провеждане на президентските и парламентарните избори няма да компрометира вота.

Още от категорията

Галъп: С убедителна преднина Румен Радев печели президентските избори в България

Кандидатът за президент Румен Радев печели втория тур на изборите, изпреварвайки с 34 % другия кандидат – Анастас Герджиков. Това показват резултатите от екзитпола на социологическа агенция „Галъп интернешънъл болкан“, медиен партньор на БНР, към 20 часа..

публикувано на 21.11.21 в 20:00

България избира президент

За седми пореден път в демократичната си история България избира президент на републиката. Изборът се извършва пряко от българските граждани на всеки пет години, като президентът може да бъде преизбиран само веднъж. Днес е вторият тур на вота..

публикувано на 21.11.21 в 07:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Предстои ремонт на македонското правителство, но премиерът остава Северна Македония има стабилно парламентарно мнозинство и се очаква то да се увеличи. Това каза на пресконференция премиерът Зоран Заев , цитиран от БГНЕС. Той заяви, че..

публикувано на 19.11.21 в 10:40