Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорната класика „Лале ли си, зюмбюл ли си“ в необичайно превъплъщение

Снимка: YouTube

„Лале ли си, зюмбюл ли си“, позната от репертоара на голямата добруджанска народна певица Верка Сидерова, има безброй превъплъщения. Може би най-новото и със сигурност – едно от най-необичайните, е изпълнението на Димитър Атанасов и Христо Младенов. Песента е от техния втори албум „Най-доброто време“, появил се в края на 2020 г. Дуетът, известен под името Димитър & Христо, създава своя авторска музика, дълбоко свързана с фолклора ни. А песните в „Най-доброто време“ носят само позитивни идеи и емоции. „Лале ли си, зюмбюл ли си“ музикантите са записали в красивата пещера Съева дупка, за която се смята, че е на 3 млн. години. Поради специфичните условия, записът е направен само веднъж (one shot).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15