Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Левицата върна мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

След като не успя да събере достатъчно подкрепа за съставяне на правителство БСП върна третия проучвателен мандат на президента Румен Радев. Лидерът на партията Корнелия Нинова посочи, че социалистите са положили „максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа“, но не са срещнали подкрепа от страна на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се,БГ“.


От своя страна Румен Радев пожела успех на бъдещите избори и благодари за работата на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство, които по думите му, със своята работа са заслужили уважението на хората.

Още от категорията

Българският суверенитет е над всичко

Премиерът Кирил Петков подчерта пред журналисти, след официалната церемония по встъпването в длъжност за втория мандат на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, че не вярва в зони на влияние. По думите му, е много важно малките страни,..

публикувано на 22.01.22 в 13:34

Президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова встъпиха в длъжност за втория си мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова встъпиха днес в длъжност за втория си мандат , с официална церемония на площада пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". По традиция, от 1997 година насам, когато поста зае..

обновено на 22.01.22 в 11:54

Кризата в Украйна следва да бъде решена с дипломатически средства

Реакцията на Министерството на външните работи, по повод настояването на Русия за изтеглянето на силите на Алианса от България и Румъния, не закъсня. На фейсбук страницата си МВнР напомни, че съгласно Решение №1 на Конституционния съд на България от 4..

публикувано на 21.01.22 в 18:48
Подкасти от БНР