Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Левицата върна мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

След като не успя да събере достатъчно подкрепа за съставяне на правителство БСП върна третия проучвателен мандат на президента Румен Радев. Лидерът на партията Корнелия Нинова посочи, че социалистите са положили „максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа“, но не са срещнали подкрепа от страна на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се,БГ“.


От своя страна Румен Радев пожела успех на бъдещите избори и благодари за работата на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство, които по думите му, със своята работа са заслужили уважението на хората.

Още от категорията

Сигурността и културата са във фокуса на преговорите за нов кабинет

Продължават преговорите с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за евентуална управленческа програма на коалиционно правителство с мандат на новия политически проект "Продължаваме промяната". Темите, които ще бъдат разгледани днес, са..

публикувано на 25.11.21 в 07:05
Министърът на външните работи Светлан Стоев и посланика на Украйна Виталий Москаленко (вляво).

България препотвърди подкрепата си за териториалната цялост на Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на Украйна Виталий Москаленко. На срещата бе препотвърдена последователната подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници...

публикувано на 24.11.21 в 18:47
АЕЦ „Козлодуй“

Започват експертните преговори за програма на новия кабинет

Днес започват свиканите от „Продължаваме промяната“ експертни преговори за задачите пред евентуален нов кабинет с мандата на новата парламентарна сила. „Продължаваме промяната“ ще преговаря едновременно с всички участници в предполагаемата коалиция..

публикувано на 23.11.21 в 05:05