Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левицата върна мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

След като не успя да събере достатъчно подкрепа за съставяне на правителство БСП върна третия проучвателен мандат на президента Румен Радев. Лидерът на партията Корнелия Нинова посочи, че социалистите са положили „максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа“, но не са срещнали подкрепа от страна на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се,БГ“.


От своя страна Румен Радев пожела успех на бъдещите избори и благодари за работата на министрите и заместник-министрите социалисти в служебното правителство, които по думите му, със своята работа са заслужили уважението на хората.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44