Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През нощта Народното събрание прие актуализирания държавен бюджет

Снимка: БГНЕС

На среднощно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на държавния бюжет. Така приходната част се увеличава с 2,5 млрд. лв., а разходната с 2,3 млрд. лв.

Основният акцент са мерките в подкрепа на заетостта (207 млн. лв. за социални дейности) и на бизнеса (440 млн. лв.). За първи път са отделени средства за компенсиране на загубите на авиопревозвачите и на туроператорите. За погасяване на част от неразплатените средства за строежи на Агенция „Пътна структура“ са определени 320 млн. лв.; за здравеопазване – 225 млн. лв.; за справяне с мигрантската криза – 60 млн. лв. Почти без промяна продължават и досегашните мерки 60/40 и „Запази ме“ в подкрепа на бизнеса и работещите в условията на епидемия.

Още от категорията

Готви се среща между България и Турция за транспортните въпроси

На среща с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок транспортният министър Николай Събев е поканил турската страна да се проведе в края на януари среща на ниво министри на граничен пункт "Капитан Андреево-Капъкуле".  Предлага се да се обсъдят..

публикувано на 07.01.22 в 10:36

Асен Василев: Нужна е балансирана схема в помощ на бизнеса заради скъпия ток

Схемата за подпомагане на бизнеса заради високите цени на електроеренгията трябва да бъде балансирана, обяви вицепремиерът Асен Василев на заседанието на парламентарните комисии по финанси и по енергетика. Според него не е възможно държавата да поеме..

публикувано на 06.01.22 в 18:12

България е поискала неустойка заради незавършен газопровод до Гърция

Правителството е поискало неустойка за просрочено строителство от проектната компания за газовата връзка с Гърция - ICGB и изпълнителя на проекта AVAX. Неустойката е от 90 000 евро на ден. Искането ще бъде разгледано от борда на ICGB, каза в..

публикувано на 06.01.22 в 12:16
Подкасти от БНР