Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

През нощта Народното събрание прие актуализирания държавен бюджет

Снимка: БГНЕС

На среднощно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на държавния бюжет. Така приходната част се увеличава с 2,5 млрд. лв., а разходната с 2,3 млрд. лв.

Основният акцент са мерките в подкрепа на заетостта (207 млн. лв. за социални дейности) и на бизнеса (440 млн. лв.). За първи път са отделени средства за компенсиране на загубите на авиопревозвачите и на туроператорите. За погасяване на част от неразплатените средства за строежи на Агенция „Пътна структура“ са определени 320 млн. лв.; за здравеопазване – 225 млн. лв.; за справяне с мигрантската криза – 60 млн. лв. Почти без промяна продължават и досегашните мерки 60/40 и „Запази ме“ в подкрепа на бизнеса и работещите в условията на епидемия.

Още от категорията

Иван Иванов

Председателят на КЕВР очаква коментар от Европейската комисия за действията на премиера

Председателят на КЕВР Иван Иванов окачестви като “абсурдно” твърдението на премиера Кирил Петков, че енергийният регулатор не е защитил публичния интерес при повишаването на цената на природния газ от 1 януари с близо 30%. “ Това означава две неща -..

публикувано на 09.01.22 в 11:01

Темпът на инфлация достигна нива от 2009 година

Годишният темп на инфлация се ускори до 6.3 % през ноември, като за последно подобни стойности в България са наблюдавани в началото на 2009 г. Разликата е, че тогава протичаше процес на дезинфлация след период на двуцифрен темп на инфлация през 2008 г...

публикувано на 07.01.22 в 15:43

Готви се среща между България и Турция за транспортните въпроси

На среща с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок транспортният министър Николай Събев е поканил турската страна да се проведе в края на януари среща на ниво министри на граничен пункт "Капитан Андреево-Капъкуле".  Предлага се да се обсъдят..

публикувано на 07.01.22 в 10:36
Подкасти от БНР