Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 15.09.2021 г.

За първия учебен ден ще е слънчево

Снимка: БГНЕС-архив

В сряда над страната ще е слънчево. След обяд над Източна България и планинските райони облачността временно ще се увеличи и на отделни места ще превали. Максималните температури ще са между 26° и 31°. В София минималните степени ще са 10, а максималните до 26.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд. По северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 24° на нос Шабла до 27° на юг. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще е до 2 бала. 

Над планините до обяд ще има слънце. След обяд купеста, а в Източна Стара планина и с дъждовна облачност. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 21°, на 2000 метра до 13°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще достигнат до 21°, в Банско до 24. 

В четвъртък ще е тихо и топло, с разкъсана облачност, в много райони до слънчево. Максималните температури ще са между 25 и 31°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05