Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 16.09.2021 г.

Топло септемврийско време

Снимка: архив

В четвъртък над България ще бъде слънчево. След обяд в източните и планинските райони с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Максималните температури ще са между 27° и 32° в София до 28.

Над Черноморието ще е слънчево, със следобедна облачност, но без валежи. Максималните температури ще са от 25° на северния нос Шабла до 27° във Варна. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.
Над планините преди обяд ще остане слънчево. След пладне ще се заоблачи, но няма да вали. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е до 22°, на 2000 метра до 15°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще показват до 21°, а в Банско до 25.
В петък югозападния вятър ще повиши температурите още малко. Но от запад облачността ще се увеличава и в Северозападна България ще превали, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05