Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев обявява състава на новото служебно правителство

Снимка: БГНЕС

На официална церемония в президентството днес държавният глава Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство. Встъпването в длъжност на кабинета съвпада с разпускането на 46-ото Народно събрание.

Министър-председателят на досегашното служебно правителство Стефан Янев вчера обяви, че вероятно ще застане начело и на бъдещия кабинет. По думите му, могат да се очакват промени, защото “такъв е животът”.

Най-важната задача пред новия кабинет ще бъде провеждането на президентските и парламентарните избори на 14 ноември. Стефан Янев каза още, че гражданите могат да бъдат спокойни, тъй като до края на годината са осигурени средства за посрещането на очертаващите се кризи – сред тях и тази на здравеопазването. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45
Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05