Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев обявява състава на новото служебно правителство

Снимка: БГНЕС

На официална церемония в президентството днес държавният глава Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство. Встъпването в длъжност на кабинета съвпада с разпускането на 46-ото Народно събрание.

Министър-председателят на досегашното служебно правителство Стефан Янев вчера обяви, че вероятно ще застане начело и на бъдещия кабинет. По думите му, могат да се очакват промени, защото “такъв е животът”.

Най-важната задача пред новия кабинет ще бъде провеждането на президентските и парламентарните избори на 14 ноември. Стефан Янев каза още, че гражданите могат да бъдат спокойни, тъй като до края на годината са осигурени средства за посрещането на очертаващите се кризи – сред тях и тази на здравеопазването. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26