Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Снимка: архив

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути.

От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се включат в трите безплатни събития – „Уикенд в Пловдив тур“, представлението „Криворазбраната цивилизация“ на театър „Хенд“, както и в поредица от прожекции в кино „Арена“ в мол „Марково тепе“. Освен това гостите на града под тепетата могат да се възползват от над 50 примамливи предложения с отстъпки от 10 до 50% за хотелско настаняване, заведения и магазини. За целта, те следва да си закупят т.нар. „Уикенд гривна“, която ще бъде своеобразен билет за фестивала. Притежателите могат да участват в игра с награди чрез събирането на стикери от различните локации, съобщава Радио Пловдив на БНР.

По думите на заместник-кмета по туризъм и култура Пламен Панов, целта на фестивала е привличането на повече туристи. Той уточни, че броят на нощувките на български граждани тази година се е повишил с 29% спрямо предходната, но броят на чуждите туристи е спаднал с 21%.

„Ако има някаква положителна роля, пандемията от коронавирус повиши вътрешният туризъм у нас. Туризмът е изживяване и ние, екскурзоводите ще опитваме да покажем различните лица на Пловдив“ – подчерта Румяна Титерякова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

Съставил : Венета Николова


Още от категорията

Наплив на скиори в Пампорово и Чепеларе на фона на Covid-рестрикциите

Изненадващо добър - така работещите в бранша определят ски сезона в курорта Пампорово и в близкото градче Чепеларе. Галопиращото разпространение на „Омикрон“ в страната и противоепидемичните мерки не са отказали българите да почиват на планина и да..

публикувано на 26.01.22 в 10:51
Каменните гъби край с. Бели пласт

Природните феномени Каменните гъби и Вкаменената сватба край Кърджали са обвеяни с легенди

Хилядолетни мегалити, притаени в гънките на планината, тракийски светилища, стари каменни мостове и скални образувания, подобни на извънземни пейзажи, разпалват човешката фантазия в околностите на град Кърджали. Районът се намира в Източните Родопи –..

публикувано на 24.01.22 в 10:01

Предстои международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

“Завръщане към нормалното” е акцентът на международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”, което ще се проведе на 24-ти и 25-ти февруари 2022 г. в столичния “Интер Експо Център”. Министерството на туризма все още приема завление за участие на..

публикувано на 24.01.22 в 07:00
Подкасти от БНР