Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Снимка: архив

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути.

От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се включат в трите безплатни събития – „Уикенд в Пловдив тур“, представлението „Криворазбраната цивилизация“ на театър „Хенд“, както и в поредица от прожекции в кино „Арена“ в мол „Марково тепе“. Освен това гостите на града под тепетата могат да се възползват от над 50 примамливи предложения с отстъпки от 10 до 50% за хотелско настаняване, заведения и магазини. За целта, те следва да си закупят т.нар. „Уикенд гривна“, която ще бъде своеобразен билет за фестивала. Притежателите могат да участват в игра с награди чрез събирането на стикери от различните локации, съобщава Радио Пловдив на БНР.

По думите на заместник-кмета по туризъм и култура Пламен Панов, целта на фестивала е привличането на повече туристи. Той уточни, че броят на нощувките на български граждани тази година се е повишил с 29% спрямо предходната, но броят на чуждите туристи е спаднал с 21%.

„Ако има някаква положителна роля, пандемията от коронавирус повиши вътрешният туризъм у нас. Туризмът е изживяване и ние, екскурзоводите ще опитваме да покажем различните лица на Пловдив“ – подчерта Румяна Титерякова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

Съставил : Венета Николова


Още от категорията

Дворецът на румънската кралица Мария в Балчик е притегателен и в пандемията

190 хиляди души са посетили от началото на 2021 г. досега „Двореца“ в черноморския град Балчик, съобщава bgtourism.bg. От вчера до края на март 2022 г. в емблематичната забележителност може да се види и интересна мобилна изложба на Историческия музей в..

публикувано на 03.11.21 в 07:15

Българските зимни курорти са готови да посрещат гости от Турция

В рамките на 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева се срещна с министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой.  Двамата обсъдиха възможностите..

публикувано на 02.11.21 в 17:35

Скалният лабиринт край с. Краново достъпен за туристи чрез нова екопътека

Лабиринтът в скалите се намира на 60 км. от град Добрич и представлява 3-километров маркиран маршрут на две нива с начална точка центъра на село Краново. Осигурени са карти и табели, които указват посоката и забележителностите в околностите...

публикувано на 31.10.21 в 10:05