Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Снимка: архив

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути.

От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се включат в трите безплатни събития – „Уикенд в Пловдив тур“, представлението „Криворазбраната цивилизация“ на театър „Хенд“, както и в поредица от прожекции в кино „Арена“ в мол „Марково тепе“. Освен това гостите на града под тепетата могат да се възползват от над 50 примамливи предложения с отстъпки от 10 до 50% за хотелско настаняване, заведения и магазини. За целта, те следва да си закупят т.нар. „Уикенд гривна“, която ще бъде своеобразен билет за фестивала. Притежателите могат да участват в игра с награди чрез събирането на стикери от различните локации, съобщава Радио Пловдив на БНР.

По думите на заместник-кмета по туризъм и култура Пламен Панов, целта на фестивала е привличането на повече туристи. Той уточни, че броят на нощувките на български граждани тази година се е повишил с 29% спрямо предходната, но броят на чуждите туристи е спаднал с 21%.

„Ако има някаква положителна роля, пандемията от коронавирус повиши вътрешният туризъм у нас. Туризмът е изживяване и ние, екскурзоводите ще опитваме да покажем различните лица на Пловдив“ – подчерта Румяна Титерякова от Асоциацията на екскурзоводите в България.

Съставил : Венета Николова


Още от категорията

Обсъдиха мерките за зимните курорти

На онлайн среща с представители на зимните ски курорти в България, министърът на туризма Стела Балтова обсъди подготвения Здравен протокол за зимния сезон, който предстои да бъде съгласуван със здравното министерство, съобщи Министерството на туризма. Пред..

публикувано на 30.10.21 в 13:06

Облагородиха и обезопасиха зоната около музея „Къкринско ханче“

„Този музей е не само паметник на културата и ценен исторически обект - той е сърцето и душата на нашето село“ - така жителите на село Къкрина край Ловеч, мотивират своята инициатива за освежаване на центъра на населеното си място. Проектът е..

публикувано на 30.10.21 в 11:50

Кадрите на фотографа Симеон Гайтанджиев – уловени мигове история

Пандемията от Covid-19 ни накара да преосмислим досегашния си начин на живот и пътувания, като стимулира вътрешния туризъм. Една недостатъчно изследвана територия от него са т.нар. урбекс обекти, на които можем да се натъкнем във всеки български..

публикувано на 28.10.21 в 11:21