Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Населените места по маршрута Дунав Ултра в 8000 снимки

Снимка: dunavultra.com

През последната седмица 150 колоездачи от България и Румъния изминаха веломаршрута "Дунав Ултра", от град Видин до село Дуранкулак, с обща кауза – популяризиране на над 110 населени места - села и градове, откъдето преминава трасето.

В традиционния вело маратон тази година се включиха и близо 40 колоездачи от съседна Румъния. Най-подготвените участници си бяха поставили за цел да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, но основните групи преодоляха трасето по график за 5 и 10 календарни дни.

Крайдунавските общини пък мобилизираха усилията си за популяризиране на региона като изключително подходящ за приключения сред природата, спорт и културни маршрути. По този начин на различни места бяха издигнати специално изработени флагове с имена на населените места, чиито снимки колоездачите споделяха в социалните мрежи. Благодарение на усилията на всички партньори, живописните ни крайдунавски градове и села бяха отразени в социалните мрежи с над 8000 снимки.

Участници и организатори са единодушни, че тази година веломаршрутът “Дунав Ултра” е затвърдил позицията си на веломаршрут №1 в България и има всички предпоставки да се наложи и като най-популярен такъв на Балканите.

Съставил : Венета Николова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03