Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 18.09.2021 г.

Неустойчиво, но все още топло време

Снимка: Радио Шумен

В събота ще е облачно със следобедни валежи и гръмотевици. Ще е ветровито. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще духа силен северозападен вятър, с който ще захладнее. Минималните температури ще са от 14 до максималните 22°, а в южните райони и до 30°. В София се очакват до 22°.

Над Черноморието също ще е облачно с валежи на места. Ще е ветровито. Максималните температури ще са от 25° на север до 28° в Бургас и Поморие. Температурата на морската вода е 22°. Вълнението на морето ще отслабне до 2 бала.

Над планините ще има облаци и локални валежи със силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е до 20°, на 2000 метра до 12°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще показват до 18° в Банско до 25.

В следващите дни времето ще остане нестабилно и ветровито. Минималните температури ще варират от 13°до 18°, а максималните - между 23° и 28°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25