Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ. “Нека ви го кажа просто, това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това съм оказвала натиск за манипулиране на данни”, заяви тя при срещата си с персонала на МВФ. Докладът на адвокатската кантора WilmerHale установява, че Кристалина Георгиева и други високопоставени служители на банката са прилагали неправомерен натиск за повишаване на рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

Още от категорията

Корнелия Нинова

Търговските аташета на България по света имат задача да съдействат за разширяване на икономическото сътрудничеството

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе онлайн среща с 62 търговски аташета на България по света, информира БТА. Във връзка с усложнената международна обстановка, Нинова разпореди търговските..

публикувано на 14.05.22 в 17:45

Индустриалците в България предлагат решения за справяне с икономическата криза

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) начерта няколко приоритетни операции в подкрепа на бизнеса и заетостта, които да започнат веднага щом Споразумението за партньорство и програмите за периода до 2027 бъдат одобрени от..

публикувано на 14.05.22 в 13:46

Въпреки кризата в ЕС производството в България бележи ръст

В резултат на негативните последици от войната в Украйна индустриално производство в еврозоната и в целия ЕС се сви рязко през март, но България отчита значителен ръст. Според първите производствени данни на Евростат, които отразяват..

публикувано на 13.05.22 в 18:28