Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ. “Нека ви го кажа просто, това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това съм оказвала натиск за манипулиране на данни”, заяви тя при срещата си с персонала на МВФ. Докладът на адвокатската кантора WilmerHale установява, че Кристалина Георгиева и други високопоставени служители на банката са прилагали неправомерен натиск за повишаване на рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

Още от категорията

Въпреки кризата в ЕС производството в България бележи ръст

В резултат на негативните последици от войната в Украйна индустриално производство в еврозоната и в целия ЕС се сви рязко през март, но България отчита значителен ръст. Според първите производствени данни на Евростат, които отразяват..

публикувано на 13.05.22 в 18:28

Проф. Стийв Ханке: Българите ще обеднеят още повече с влизането в Еврозоната

Присъединяването на България към еврозоната ще повиши риска от по-висока инфлация, коментира пред bTV световноизвестният икономист проф. Стийв Ханке, въвел системата на валутния борд у нас. Проф. Ханке критикува и начина, по който темата за..

публикувано на 13.05.22 в 15:41

България ще получава азерски газ, но не през Гърция

От 1 юли България ще получава азерски газ, обяви в парламента премиерът Кирил Петков по време на блиц контрол. Той уточни, че газът няма д а идва през Гърция. “Ще можем да си получим цялото количество от азерски газ, преди връзката да бъде завършена“,..

публикувано на 13.05.22 в 13:35