Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ. “Нека ви го кажа просто, това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това съм оказвала натиск за манипулиране на данни”, заяви тя при срещата си с персонала на МВФ. Докладът на адвокатската кантора WilmerHale установява, че Кристалина Георгиева и други високопоставени служители на банката са прилагали неправомерен натиск за повишаване на рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

Още от категорията

Апокалиптични прогнози за българската икономика при драстичен ръст на цените на горивата

Енергийната непредвидимост влияе пагубно на българската икономика. " Никой не знае в момента каква е цената на природния газ. Никой" – каза пред БНР председателят на УС на Българската стопанска камара Добри Митрев и коментира положението на..

публикувано на 12.05.22 в 11:47

Стокообменът между България и Чехия се е утроил за последните 10 години

През последните 10 години стокообменът между България и Чехия се увеличил три пъти, достигайки 1,727 млрд. евро, което е доказателство за перспективите за засилване на сътрудничеството. Това обявиха българският президент Румен Радев и министърът на..

публикувано на 11.05.22 в 15:56

Обсъжда се възможността български строители отново да могат да работят в Израел

Възможността за възобновяване на изпращането на квалифицирани български строителни работници за работа в Израел по действащата Спогодба за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави стана основна тема на състоялата се днес среща между..

публикувано на 10.05.22 в 17:15