Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ. “Нека ви го кажа просто, това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това съм оказвала натиск за манипулиране на данни”, заяви тя при срещата си с персонала на МВФ. Докладът на адвокатската кантора WilmerHale установява, че Кристалина Георгиева и други високопоставени служители на банката са прилагали неправомерен натиск за повишаване на рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спецполицаи извършиха обиски в агенция "Митници"

При акция на ДАНС са извършени обиски в кабинета на директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова и на заместника ѝ Людмил Маринов, като са иззети документи и други вещи. След обиските Банкова е отведена на разпит в КПКОНПИ. Тя беше назначена на поста на..

публикувано на 03.04.24 в 16:24

ГЕРБ предлагат продажба или спиране на газопровода „Балкански поток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спиране или приватизация на газопровода "Балкански поток". Повод за изказването му е предложението на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) за създаване на временна..

публикувано на 03.04.24 в 15:09

Натрупаната инфлация за последните 3 години е 30%

Националният статистически институт (НСИ) очаква висока оценка от проверката на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), каза пред БНР председателят на НСИ доц. Атанас Атанасов. До края на април ще има доклад и юни се очаква да..

публикувано на 31.03.24 в 16:03