Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ. “Нека ви го кажа просто, това не е истина. Нито в този случай, нито преди или след това съм оказвала натиск за манипулиране на данни”, заяви тя при срещата си с персонала на МВФ. Докладът на адвокатската кантора WilmerHale установява, че Кристалина Георгиева и други високопоставени служители на банката са прилагали неправомерен натиск за повишаване на рейтинга на Китай в класацията за бизнес климат.

Още от категорията

Засилват се негативните икономически нагласи на българите

Нараства песимизмът на потребителите през април. Доверието е намаляло с 4.9 пункта от началото на годината, сочи изследване на Националния статистически институт. Българите посочват, че през последните 12 месеца има покачване на потребителските цени,..

публикувано на 10.05.22 в 13:12
Радослав Рибарски - председател на парламентарната комисия по енергетика

България иска изключване от антируските петролни санкции на ЕС

Няма официален отговор на българското искане за изключване от ембаргото върху доставката на руския нефт за ЕС, съобщи пред bTV председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски. Ако това не стане, София е готова да наложи вето..

публикувано на 07.05.22 в 12:32

Поскъпването на газа ще докара не само фалити на предприятия, но и ще разори голяма част от българите

След отказа на българското правителството да се разплаща за руското синьо гориво в рубли, решението на Москва да спре доставките не закъсня. Това обаче постави кабинета на премиера Кирил Петков пред изключително тежко изпитание с неясен изход. До..

публикувано на 05.05.22 в 12:49