Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият политически проект “Петков-Василев” събира 9,1% одобрение

Снимка: архив

Политическият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев събира 9,1% подкрепа от гласуващите, показва социологическо проучване на “Тренд” по поръчка на вестник "24 часа". Бившата управляваща партия ГЕРБ с голяма преднина заема първото място с 24,4%, а втори е „Има такъв народ“ с 17,5%. Следват БСП с 16,6%, ДПС с 9,3%, проектът на Петков-Василев с 9,1% и “Демократична България” с 8,5%. Под бариерата остава влязлата в последните два парламента коалиция „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ с 3,8%, както и “Възраждане” с 2,9% и ВМРО с 2,2%. Само 12% дават положителна оценка на Народното събрание, 35% са доволни от работата на служебното правителство и 46% от тази на президента. 53% от интервюираните заявяват, че ще гласуват на предстоящия парламентарен вот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54