Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Петков и Василев със собствени листи на изборите, ще управляват в коалиция на почтените

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще се яви със собствени листи и в коалиция на изборите, съобщиха самите те при представянето на политическия си проект. Те ще преговарят също така за голяма коалиция на почтените, която да поеме управлението на страната. Кирил Петков прогнозира, че това обединение ще събере 121 депутати в следващия парламент. “В листите ще работим с нови хора, отворени сме за разговори с тези, които споделят нашите четири приоритети – да спрем корупцията и кражбите; да освободим малкия и средния бизнес да работи спокойно; да привлечем високотехнологични инвестици; цялото благоденствие, което съберем, да разпределим справедливо”, заяви той. Новата организация ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат. Не стана ясно обаче коя ще бъде партията мандатоносител за влизането й в парламента.





Още от категорията

Румен Радев : Анексирането на Крим е в нарушение на международното право

Във връзка с различни интерпретации на казаното от президента Румен Радев по време на предизборния дебат на 18 ноември 2021 г. прессекретариатът на държавния глава информира, че позицията на държавния глава не се различава от изразената многократно..

публикувано на 22.11.21 в 17:49

Румен Радев и Илияна Йотова печелят президентския балотаж с над 2/3 от вота

При 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии Румен Радев и Илияна Йотова печелят президентските избори с 66.72% подкрепа . За опонентите им Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 31.8% души.  Радев и Йотова..

публикувано на 22.11.21 в 12:27

Паралелно преброяване на Галъп: Румен Радев получава 66.4 % от гласовете

Кандидатът за президент Румен Радев печели втория тур на изборите за президент на България с 66.4 % от гласовете на избирателите. Това показва 100% извадка от паралелното преброяване на социологическа агенция „Галъп интернешънъл болкан“, медиен партньор на..

публикувано на 21.11.21 в 21:03