Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков и Василев със собствени листи на изборите, ще управляват в коалиция на почтените

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще се яви със собствени листи и в коалиция на изборите, съобщиха самите те при представянето на политическия си проект. Те ще преговарят също така за голяма коалиция на почтените, която да поеме управлението на страната. Кирил Петков прогнозира, че това обединение ще събере 121 депутати в следващия парламент. “В листите ще работим с нови хора, отворени сме за разговори с тези, които споделят нашите четири приоритети – да спрем корупцията и кражбите; да освободим малкия и средния бизнес да работи спокойно; да привлечем високотехнологични инвестици; цялото благоденствие, което съберем, да разпределим справедливо”, заяви той. Новата организация ще подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат. Не стана ясно обаче коя ще бъде партията мандатоносител за влизането й в парламента.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44

Румен Радев пред Оливер Вархеи: Евроинтеграцията на Западните Балкани няма алтернатива

На среща с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархеи, който е на работно посещение у нас, президентът Румен Радев заяви, че разширяването на ЕС трябва да се основава на принципи, отчитащи собствените..

публикувано на 08.04.24 в 14:11

За проектосъстава на служебния кабинет и логиката в политическата ситуация у нас

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев представи преди дни състав на служебно правителство, което да управлява страната в следващите месеци до изборите "2 в 1" – за национален и европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни...

публикувано на 08.04.24 в 11:25