Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Томбола с награди за ваксинираните

Снимка: БГНЕС

Здравното министерство ще организира томбола за имунизирани срещу коронавирус, съобщи пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова. “Като се ваксинираш, може да получиш награда – например таблет или часовник”, поясни тя. В момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация. Министърът каза още, че всички представители на туристическия бранш ще бъдат подпомогнати в епидемията. Мярката 60/40 ще продължи с нов дизайн и към нея ще се включат екскурзоводите. Що се отнася до предстоящия зимен туристически сезон, в сектора се наблюдава оптимизъм и не се очаква да има затворени хотели. Вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.

Още от категорията

Зеленият сертификат влиза в сила от 21 октомври и у нас

Със зелен сертификат от 21 октомври ще влизаме в заведения за хранене, кина, театри, концертни зали, галерии, фитнес центрове, търговски центрове и магазини над 300 кв. м., хотели, плувни и спортни зали, клубове, обяви служебният здравен министър д-р..

публикувано на 19.10.21 в 17:19

Компенсации за бизнеса от октомври заради скъпия ток

Бизнесът и синдикатите договориха със служебния премиер Стефан Янев финансови компенсации за 600 хиляди фирми заради високата цена на електроенергията. Компенсациите ще бъдат отразени в октомврийските сметки за ток в началото на ноември. Срещата се състоя..

публикувано на 19.10.21 в 15:18
Проф. Николай Денков

Преподавателите без зелен сертификат да обучават от вкъщи, препоръчва образователният министър

Учителите, които не притежават зелен сертификат, могат да преподават дистанционно. Тази позиция изрази пред бТВ образователният министър проф. Николай Денков по повод обсъжданите нови ограничения срещу разпространението на Covid-19 в училищата. " Идеята за..

публикувано на 19.10.21 в 14:25