Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 21.09.2021 г.

Астрономическата есен настъпва със захлаждане

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще има променлива облачност, над много райони ще се разкъсва до слънчево. Само на отделни места ще превали слабо. Максималните температури ще са от 16° в североизточните до 26° над югозападните райони. В София ще е до 20°.

Над Черноморието ще е облачно. Сутринта на отделни места може да превали. През деня облачността ще намалее. Максималните температури на въздуха ще са от 16° на нос Шабла до 20° на юг от Слънчев бряг. Морската вода ще е 22°, а вълнението на морето до 3 бала.

Над планините ще има променлива облачност. На отделни места ще превали слабо. Ще духа до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е до 15°, на 2000 метра до 7°. В курортите Боровец и Пампорово термометрите ще достигнат до 15°, а в Банско до 18.

В сряда ще е хладно. Максималните температури ще са между 15 и 20°. Облачността ще е значителна със слаби превалявания от дъжд. По най-високите части на Рила и Пирин ще падне сняг, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00