Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ ще вдигне цените на пътническите билети

Снимка: БДЖ

В Български държавни железници се правят разчети за повишаване на цените на билетите заради двукратно нарасналите разходи на превозвача за ток. Това каза пред bTV управителят на „БДЖ - Пътнически превози“ Любен Нанов. „Ние ползваме 150 хиляди гигаватчаса годишно ток, тъй като от всичките 565 влака 470 са на ток. Той струваше дълго време 100-110 лева за мегаватчас, а сега е 220-250 лева.

Относителният дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите. Но няма опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52