Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинско училище на западноевропейско ниво посреща ученици в Берковица

Снимка: berkovitsa.bg

Щастливи и жадни за знания деца – това е мечтата на всеки родител и учител у нас. Да се „заразиш“ с този ентусиазъм е напълно възможно, ако попаднеш в общинското училище „Никола Й. Вапцаров“ в Берковица. Дизайнът на учебните кабинети е дело на българско студио, специализирано в оформянето на социални средища – обществени центрове, училища и детски градини. 

Мария Стайнова и Виолетка Славова

Според създателите му Виолетка Славова и Мария Стайнова, учебната среда трябва да бъде проектирана според удобствата и нуждите на учениците и техните преподаватели, като за целта се използват максимално много от ресурсите, с които разполага учебното заведение. С идеята за изграждането на Център по природни науки и предприемачество, през 2018 г. двете момичета печелят конкурса за млади архитекти „Училища на бъдещето“. Визията на проекта допада на ръководството на школото и оттам молят архитектите да го реализират именно в Берковица, за да превърнат обучението в празник за своите ученици от ­I до VII клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23