Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поставиха първите трети дози срещу коронавирус в България

| обновено на 24.09.21 в 14:37
Снимка: БГНЕС/ВМА

Директорът на Военно медицинска академия проф. Венцислав Мутафчийски и 11 медици от лечебното заведение са първите българи, които си поставиха трета доза от ваксина срещу Covid-19.

„Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при първата игла, да си поставя и трета”, написа във Фейсбук страницата на болницата ген. Мутафчийски. В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID зоните на ВМА са неваксинирани, се казва още в съобщението.

Здравното министерство съобщи, че Експертният съвет по надзор на имунопрофилактика е одобрил доброволното поставяне на трета доза ваксина срещу Covid за определени 5 рискови групи от населението. Третата доза ще е с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“.


Още от категорията

Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в червената зона

Считано от 30 октомври, събота, Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в списъка на държавите в червената зона съгласно реда за влизане в България.   От червена в оранжева зона преминават Индия, Колумбия, Аржентина и др. От зелена в..

публикувано на 26.10.21 в 19:35

Времето ще остане без промяна и без валежи

В сряда сутринта в низините и около високите водни басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще е между 1 и 4° на запад и до 7-10° на изток. През деня над на много места в Централна и Източна България ще се задържи ниска слоеста..

публикувано на 26.10.21 в 18:30

До 10 лева ще плащат гражданите за антигенни тестове за сметка на държавата

Със 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни лаборатории на територията на страната е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщават от Министерството на здравеопазването. Тези болници и лаборатории..

публикувано на 26.10.21 в 18:04