Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 25.09.2021 г.

Топла есен в края на седмицата

Снимка: Ани Петрова

В събота ще е слънчево. В Източна България ще има средна и висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са от 22 до 27°, за района на София ще е до 24°.
Над Черноморието ще е предимно слънчево с разкъсана облачност. Максималните температури на въздуха ще са от 22° на северния нос Шабла до 23° във Варна и 24° в Бургас. Температурата на морската вода е 21- 22°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.
В планините ще е приятно за туризъм, предимно слънчево с умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м. ще е до 18°, на 2000 м. до 12. В курортите Боровец термометрите ще стигнат до 17°, в Пампорово до 20, а в Банско до 24°.
В неделя минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните - между 24° и 29°. В понеделник все още ще е сравнително топло за есента, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30