Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се захлаждане

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат предимно между 10° и 15°. Утре ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 25° и 30°.


Над планините ще е слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - на въздуха: 21°-24°, на морската вода - около 21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни захлаждането ще продължи, като по-съществено ще е понижението на дневните температури във вторник - между 18° и 23°. От средата на седмицата и минималните ще продължат да се понижават. Ще има значителна облачност и валежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05