Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова настоява за временна забрана на износа на ток

Снимка: БГНЕС

Лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова счита, че евентуална временна забрана на износа на електроенергия ще даде възможност евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да бъде за българските фирми и домакинства. Във Видин, където днес се срещна с граждани, Манолова настоя правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за поскъпването на тока, парното и водата. Според Манолова, компенсациите за електроенергията на бизнеса ще струват на бюджета между 150 и 180 млн. лв на месец, подкрепата за домакинствата за парното - около 10 млн. лева месечно, а за ток - 30 млн. лева. Парите за тях са налични, по думите на Манолова, която отново посочи, че скокът на цените на тока, парното и водата е наследство от управлението на Борисов. Лидерът на "Изправи се.БГ" отново настоя за оставка на КЕВР и енергийния министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29

Президентът Румен Радев връчва мандат за кабинет на ПП-ДБ

След като парламентът одобри отказа на кандидата за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел да състави кабинет с първия проучвателен мандат, днес президентът Румен Радев ще връчи мандат на втората по големина парламентарна сила – ПП-ДБ. Нейният кандидат за..

публикувано на 27.03.24 в 07:35