Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова настоява за временна забрана на износа на ток

Снимка: БГНЕС

Лидерът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова счита, че евентуална временна забрана на износа на електроенергия ще даде възможност евтиният ток от АЕЦ "Козлодуй" да бъде за българските фирми и домакинства. Във Видин, където днес се срещна с граждани, Манолова настоя правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за поскъпването на тока, парното и водата. Според Манолова, компенсациите за електроенергията на бизнеса ще струват на бюджета между 150 и 180 млн. лв на месец, подкрепата за домакинствата за парното - около 10 млн. лева месечно, а за ток - 30 млн. лева. Парите за тях са налични, по думите на Манолова, която отново посочи, че скокът на цените на тока, парното и водата е наследство от управлението на Борисов. Лидерът на "Изправи се.БГ" отново настоя за оставка на КЕВР и енергийния министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия е недоволна от препоръката Косово да бъде приета за член на ПАСЕ Комитетът по политически въпроси и демокрация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положително становище по кандидатурата на Косово за членство в..

публикувано на 29.03.24 в 10:35

Членството на България в НАТО – 20 години по-късно

Днес се навършват точно 20 години от приемането на България за пълноправен член на НАТО. И ако трябваше решението да бъде взето отново днес – 56% от българите биха гласували страната ни да остане член на Алианса, а 28 на сто са на мнение, че трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 04:30

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50