Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

Снимка: БГНЕС

“Крайно време е Бойко Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти. Според него аргументът на ГЕРБ и другите партии да не обявяват все още кандидатите си за президент и вицепрезидент, за да не се "стреля" по тях, не е състоятелен.

Що се отнася до състоянието на енергийната система, президентът подчерта, че служебното правителство е реагирало бързо и е започнало “обезвреждането на заложената от предишните управляващи мина в енергетиката”. Така за трета поредна седмица цените на тока у нас са сред най-ниските в Европа.

Румен Радев каза още, че в началото на септември Кристалина Георгиева уличена в подправяне на данни в полза на Китай от времето си на гл. изп. директор на Световната банка, е поискала работна среща с него, за да сподели световните тенденции в икономиката, инфлацията и евентуалните последици за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39