Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 28.09.2021 г.

По-хладно и дъждовно време

Снимка: БГНЕС

През нощта над цялата страна ще се заоблачи, на места главно в Западна България ще превали. Минималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Утре облачността ще значителна и на много места в Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 19 и 23 градуса, а на морската вода – 21-22. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна и на много места в масивите от Западна и Централна България ще превалява дъжд. Ще духа слаб североизточен, по билата умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 13 градуса, а на 2000 м – около 6.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25