Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриано Ситнилски бе награден за помощта си при евакуацията на българи и афганистанци от Афганистан

Министърът на външните работи Светлан Стоев (вдясно) и Адриано Ситнилски.
Снимка: МВнР

Министърът на външните работи Светлан Стоев награди нашия сънародник Адриано Ситнилски със Златен почетен знак на МВнР за всеотдайната му дейност по евакуиране на гражданите на Република България от Афганистан и за съдействието му при извеждане от страната на дългогодишен служител на посолството ни в Кабул и неговото семейство.

„Спасяването на всеки един човешки живот е гордост за цял живот, а Вие го направихте не за един, а за много хора – заяви на церемонията по награждаването министър Стоев.

Благодарение на съдействието на Адриано Ситнилски в Кабул през август 2021 г. МВнР изведе успешно от Афганистан петима български граждани, един пакистански и един афганистански гражданин. До последния момент преди самият той да бъде евакуиран, нашият сънародник подпомагаше и усилията за извеждане на местния служител в посолството ни в Кабул Амруддин Хакшенас и неговото семейство.

Златният почетен знак на МВнР е най-високото отличие на министерството за български граждани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10

34 градуса максимална температура в понеделник

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°,..

публикувано на 14.04.24 в 18:30