Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Ню Йорк откриха учебната година

5
Снимка: Фейсбук

Най-голямото българско училище в Ню Йорк - „Христо Ботев“, отвори врати и посрещна своите малки и големи възпитаници с вълнение радост.


Нова учебна година, нови приключения, нови знания и приятелства, си пожелаха децата и техните преподаватели и пожелаха здрава и спорна учебна година за всички български ученици по света.


Училище „Христо Ботев“ е създадено през 2005 г., в резултат на сътрудничеството между Генералното консулство на Република България в Ню Йорк и местната българска общност. От 2012 г. официално е вписано в Списъка на българските неделни училища на Министерството на образованието и науката.  


НА ДОБЪР ЧАС, ДЕЦА! 

Снимки: www.facebook.com/hristobotevschool

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Банатски българи от Винга са специалните гости на фолклорния фестивал "Верея" в Чикаго

В последните три от тази седмица в Чикаго отново ще се вият български хора, ще думкат тъпани, а гайдите ще надвикват шумотевицата, за да пренесат присъстващите в простора на Родопите, Пирин или Балкана. 14-ото издание на най-големия български..

публикувано на 25.04.24 в 15:24

Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея"

В Чикаго вече се предусеща ритъмът на най-мащабното българско културно събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея". Датите на форума тази година са от 25 до 28 април. Очакват се 40 български танцови трупи от цяла Америка. Вълнението сред участниците..

публикувано на 25.04.24 в 07:05