Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в чужбина могат да подадат заявления за гласуване на 14 ноември

Снимка: архив

Право на глас на изборите за президент и парламент на 14 ноември имат 6 708 189 граждани. Те са разпределени в 11 643 секции. Вероятно машинно ще се гласува с една карта, съобщи Цветозар Томов, зам.председател на Централната избирателна комисия - ЦИК.

Секциите, които автоматично ще бъдат разкрити за гласуване в чужбина, засега са 671. Окончателният им брой ще стане ясен след 19 октомври, обеща Томов. От 30 септември до 19 октомври българите живеещи в чужбина , които искат да гласуват на 14 ноември, могат да подават заявления за това през сайта на ЦИК.

10 партии и 2 коалиции са регистрирани за парламентарните избори. 12 партии и 5 коалиции ще участват в надпреварата за президент.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На първо четене депутатите одобриха Съвет за българите в чужбина

Да се създаде постоянно действащ Съвет за координация на политиките за българите зад граница, решиха депутатите на първо четене с промени в Закона за българите, живеещи извън България. "Съветът ще спомага за разрешаването на въпроси от..

публикувано на 20.03.24 в 13:09
Снимка: Фейсбук/Българско училище „Кирил и Методий” в Париж

Ученици от Първа българска гимназия в Париж на посещение в Европарламента

Ученици от Първа българска гимназия в Париж ще посетят Европейския парламент в Брюксел на 20 март. Това съобщи БТА, позовавайки се на Камелия Конакчиева-Трибулен, ръководител на гимназията във френската столица. Петнадесет гимназисти с петима..

публикувано на 20.03.24 в 06:35
Посланик Георги Панайотов и Карол Куилън в Къщата музей на президента Удроу Уилсън

Българският посланик в САЩ влезе в Консултативния съвет на музея на Удроу Уилсън

Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов е назначен за член на Консултативния съвет на Къщата музей на президента Удроу Уилсън, съобщи дипломатическото представителство във Вашингтон, предава БТА.Назначението е одобрено от Карол Куилън, президент..

публикувано на 19.03.24 в 13:14