Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация "Правосъдие за всеки", която стоеше в основата на протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и вече две години настоява за оставката му.

Издигането на кандидатурата на Лозан Панов ще стане днес, когато инициативният комитет ще се събере в 17,00 ч. пред президентството. В него няма да присъстват ярки политически лица, а кандидатът за вицепрезидент вероятно ще бъде жена, която не е юрист. Кандидатирането на съдия №1 не налага той да напусне поста си по време на кампанията – достатъчно е да излезе в отпуск, смятат от "Правосъдие за всеки". След Румен Радев и Анастас Герджиков Лозан Панов става третият независим кандидат за президент. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05