Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация "Правосъдие за всеки", която стоеше в основата на протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и вече две години настоява за оставката му.

Издигането на кандидатурата на Лозан Панов ще стане днес, когато инициативният комитет ще се събере в 17,00 ч. пред президентството. В него няма да присъстват ярки политически лица, а кандидатът за вицепрезидент вероятно ще бъде жена, която не е юрист. Кандидатирането на съдия №1 не налага той да напусне поста си по време на кампанията – достатъчно е да излезе в отпуск, смятат от "Правосъдие за всеки". След Румен Радев и Анастас Герджиков Лозан Панов става третият независим кандидат за президент. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

ДПС няма да подкрепи правителство с мандата на ПП-ДБ

"Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство", така коментира във Фейсбук председателят на ДПС Делян Пеевски новината за оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел за премиерския пост. "Днес научихме от изявлението на..

публикувано на 24.03.24 в 16:55
Политологът проф. Милена Стефанова (в средата), (вдясно) социологът Юлий Павлов и (вляво) проф. Росен Стоянов, политолог

За да има правителство, политиците трябва да преглътнат две неща

Най-вероятно е ротацията да се осъществи и България да има правителство, въпреки всички раздори. Нови избори не биха довели до нищо по-различно в парламента и участниците в преговорите знаят това. Такова мнение изказаха в ефира на БНР политолозите проф...

публикувано на 24.03.24 в 14:43

Българското правителство осъди нападението в Москва и призова за разследване

България изразява съболезнования към близките на жертвите от терористичния акт в Москва. “Категорично осъждаме тероризма във всички негови прояви. Призоваваме за разследване и изясняване на обстоятелствата, довели до извършването на нападението“, пише..

публикувано на 23.03.24 в 13:47